5È ANIVERSARI DEL COL·LECTIU ES FIBLÓ

Aquest 2020 es compleixen 5 anys d’ençà vàrem començar a parlar sobre la curolla d’impulsar el Col·lectiu Es Fibló, en un principi sense nom i objectius excessivament definits.

Molt probablement allò que va impulsar-nos més a organitzar-nos va ser el context social, econòmic i polític que patíem: 6 anys consecutius de crisi econòmica (oficialment va acabar el 2014) i un govern tant estatal, com autonòmic i local, del Partit Popular que treballava per fer-la pagar a les classes populars a través de retallades als drets socials i l’estat de benestar.

Curiosament, malgrat situar-se les nostres primeres trobades en aquest context, el nostre primer acte públic ja es va a dur a terme després d’unes eleccions autonòmiques i municipals que, almenys a les Illes Balears i a Llubí, varen donar el poder a blocs progressistes.

És important puntualitzar, però, que no tot l’esperit inicial va ser polític o reivindicatiu i una bona part d’aquest, com a mínim la meitat, va ser principalment ganes de “fer poble”.

Tenir un espai assembleari on trobar-te amb altres llubiners i llubineres de tarannà semblant per poder parlar sobre qualsevol iniciativa i decidir si dur-la a terme o no, va ser probablement la principal funció original a cobrir per allò que més tard anomenaríem Col·lectiu Es Fibló.

Una segona puntualització important, és assenyalar que el col·lectiu no va néixer del no res i sense referents o cap tipus de fil conductor amb el passat més proper o llunyà.

A les trobades inicials vàrem tenir molt present altres agrupacions d’altres pobles (Assemblea Popular de Porreres, Branca Caimarienca, Col·lectiu Albaïna, Moviment Alcudienc, Pinyol Vermell, Xítxeros amb empenta…) i també, evidentment, tota l’activitat associativa de Llubí, a través de les associacions actives i aquelles que malgrat ara no existir un dia varen treballar de valent per millorar el nostre poble (Associació d’Amics de Ca Na Munara, Revista Udol…).

Tot plegat i molt breument explicat, aquest va ser l’origen d’aquests 5 anys consecutius de iniciatives a favor de la llengua, la cultura, el territori i el drets socials del nostre poble.

Col·lectiu Es Fibló

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: