EL CONSELL DE MALLORCA AUTORITZA LA RETIRADA DE LA PLACA FEIXISTA DE LA PLAÇA DEL MOLÍ DE SON RAFAL

Bones notícies! El Col·lectiu Es Fibló i l’Ajuntament de Llubí han donat una passa de gegant per eliminar els vestigis de la dictadura franquista a Llubí.

El Consell de Mallorca ha autoritzat la retirada de la placa feixista de la Plaça del Molí de Son Rafal, situada a la base de la creu que hi ha enmig de la plaça i on s’hi pot llegit “Caídos por Dios y por España. ¡Presentes!”. Recordam que aquesta iniciativa la vàrem proposar des del Col·lectiu Es Fibló perquè consideràvem que en aplicació de la Llei de memòria històrica era deure del consistori eliminar aquest símbol d’exaltació feixista.

Així el poble de Llubí no només recupera una plaça, sinó també recupera la memòria i la dignitat dels llubiners i les llubineres que d’una manera o una altra patiren la repressió franquista.

Dia 14 de juliol el Col·lectiu Es Fibló organitzarà una conferència en la qual na Caterina Gelabert, historiadora de l’art encarregada d’elaborar l’informe, donarà a conèixer al poble què ha descobert sobre la inscripció, sobre la creu i sobre la memòria història al municipi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: