ES FIBLÓ AMB ELS PARES I MARES DE LLUBÍ

Des del Col·lectiu Es Fibló volem explicitar el nostre posicionament davant l’anunci de la Conselleria d’Educació i Universitat de traslladar els alumnes llubiners de l’IES Sineu a l’IES Albuhaira (Muro).

En primer lloc, lamentam que hagi estat una decisió que no ha comptat des del primer moment amb la participació dels agents directament implicats en el canvi. Consideram que la decisió d’on s’escolaritzin les al·lotes i els al·lots de Llubí és una decisió suficientment important com per a involucrar, com a mínim, el CEIP Duran Estrany, AMIPA de Llubí, l’AMIPA de Sineu, l’Ajuntament de Llubí, l’IES Sineu i l’Associació d’Estudiants de l’IES Sineu. Al contrari del que molts pugin pensar, el lloc on van a estudiar les nines i els nins d’un municipi no és una qüestió banal. En l’àmbit pedagògic és ben sabut que l’escola és, juntament amb la família i el grup d’iguals, un dels pilars bàsics del procés de socialització. Els estímuls que reben d’aquestes tres institucions socials determinen la forma de ser i d’entendre el món de les nostres nines i nins.

L’Institut d’Educació Secundària de Sineu es caracteritza per la seva diversitat, ja que acull alumnes d’un gran nombre de municipis del Pla de Mallorca. El valor d’aquesta diversitat és una cosa intangible i difícil de materialitzar, però com a exalumnes d’aquest centre podem afirmar, amb la seguretat d’aquell que ho ha viscut en la pròpia pell, que és una cosa enriquidora. A més, l’IES Sineu compta amb una bona oferta educativa, unes bones instal·lacions, molts recursos i amb professionals rigorosos i compromesos. La qüestió no és si volem o no anar a Muro, sinó que volem quedar a Sineu. 

A més, volem recordar que l’IES Sineu és el resultat d’una llarga i intensa mobilització social que va reivindicar, ara fa uns vint anys, un centre educatiu de secundària per als alumnes del Pla. En aquest aspecte, cal recordar la gran implicació i l’enorme esforç que feren moltes mares i pares de Llubí per a fer de l’Institut una realitat.
Així doncs, volem manifestar el nostre descontent amb la Conselleria i el nostre ferm suport a l’AMIPA de Llubí. Des del Col·lectiu Es Fibló estarem allà per ajudar amb tot el que necessiteu.

Per començar, demà està convocada una concentració davant l’entrada de l’escola a les 8:30 h.

No hi podem faltar!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: